screen_header_02.jpg

Screen


ROMA zipSCREEN - De windvaste zonwering

Om ramen en deuren te beschermen tegen de zon kunnen we gebruik maken van screens.

Screens zijn vlakhangende zonweringen die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschitteringen weren. Screens weren de zonnestralen en houden de warmte buiten waardoor u binnen altijd bent voorzien van een aangenaam en koel klimaat.

Roma heeft screens geïntegreerd in een rolluik maar ook standaard screens. Deze zijn leverbaar in Pento en Rondo met een kastmaat 100. De totale hoogte die nodig is voor de plaatsing van deze screens is zéér gering. Een groot voordeel is uniformiteit. Roma heeft rolluiken, rolluik/hor, rolluik/screen, buitenjaloezien en screens met dezelfde kastvorm. De design-onderlijst sluit de screenkast aan de onderzijde af net als bij onze rolluiksystemen. Door de extra verzwaarde onderlijst en borstels in de geleiding is dit screen super stil.

De geëxtrudeerde kast, geleiders en onderlijst zijn standaard verkrijgbaar in 333 kleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in Soltis kwaliteit of Sergé.
Deze vlakhangende zonwering is er in twee soorten: de windvaste uitvoering en de standaard uitvoering.

Screen2.jpg

(Standaard screen) Het doek loopt niet in de geleiders. Door de mooie design-onderlijst wordt de kast aan de onderzijde afgesloten als het screen omhoog is.


screen_farben_00.jpg

De geëxtrudeerde kast, geleiders en onderlijst zijn standaard verkrijgbaar in 333 kleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in Soltis kwaliteit of Sergé.screen_detail_00.jpg

De standaard uitvoering is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het standaard screen bestaat uit een cassette, een oprolas, een screendoek en een onderlijst met verzwaring. De buis wordt aangedreven door een monobediening binnen of buiten of een elektromotor.  Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het doek staat zodat het screen meer wind kan verdragen.


Windvaste screens zijn er in drie verschillende uitvoeringen:

Uitvoering A. Het windvaste screen waarvan de onderlijst strak wordt gehouden door een kabelsysteem in de geleiding. Het oprolmechanisme rolt het doek op en de staalkabel af en omgekeerd. Het verschil in diameter wordt gecompenseerd door een veersysteem. Een groot voordeel is dat het systeem over de gehele hoogte windvast is.

Nadeel: Spanning is zéér gering, maximale maten zijn gering en het systeem is storingsgevoelig.

Uitvoering B. Het windvaste screen met een vergrendeling in de onderste positie. Door de onderlijst hier te borgen en het doek strak te trekken ontstaat er spanning in het doek, vooral aan de naden. Doordat deze niet meer kunnen bewegen door harde wind wordt het doek beschermd tegen scheuren.

Nadeel: alleen windvast in de onderste positie en het doek wordt dermate onder spanning gezet dat het zonder het onder spanning te zetten er niet fraai meer uitziet. Dit laatste is geen groot nadeel omdat een screen altijd volledig naar beneden moet anders zou dubbele beglazing kunnen springen.

Uitvoering C. Het windvaste screen waarvan het doek in de geleiding is geborgd d.m.v. een ritssysteem. Dit systeem heeft naast een screenfunctie ook een horfunctie. Dit laatste is alleen een voordeel bij naar binnendraaiende ramen. Ook dan nog is het
voordeel gering omdat niet veel mensen er iets voor voelen een zonwering omlaag te doen om vliegen tegen te houden.

screen_00.jpg

Roma zipSCREEN

De windvaste zonwering

Roma heeft met het zipSCREEN een ontwerp neergezet dat met geen enkele speler op de markt te vergelijken is. Het zipSCREEN is een echte allrounder. Voor het raam gemonteerd reflecteert het in grote mate zonnestraling en beschermt overdag tegen inkijk maar laat toch voldoende licht binnen.

Het grote verschil met standaard screens: De stof van een zipSCREEN wordt over de volledige hoogte door een ritssysteem in de geleiding gevoerd. Hierdoor is het zipSCREEN windvast en zijn grote maten geen probleem. Uniek is de ruimte achter de kast waar langs de warmte kan ontsnappen. Dit geeft een verschil van minimaal 3 graden met een screen die deze mogelijkheid niet heeft.

zipSCREEN_FS.jpg

zipSCREEN: Het doek wordt d.m.v. een rits in de geleiding geborgd.screen_seite_00.jpg
Tot een afmeting van 4 x 3 mtr. Totale hoogte kast incl. onderlijst is 130 mm
screen_seite_01.jpg
Bij een afmeting van 3 x 6 mtr. Totale hoogte kast incl. onderlijst is 150 mm.

screen_grensmaten.jpg

In de kleine ronde kasten past doek voor een zipSCREEN tot wel 6 meter hoog of 6 meter breed (tot maximaal 18m²). Daarbij komt dat de onderlijst volledig in de kast zal verdwijnen. Hiervoor heeft het zipSCREEN de Reddot Design Award 2009 mogen ontvangen.

De kast van de zipSCREEN is binnenkort ook in Quadro (vierkant)-uitvoering beschikbaar. Natuurlijk is ook de zipSCREEN leverbaar in 350 standaard kleuren waaronder ook structuurkleuren. De kleine inbouwhoogte en  smalle geleiders van 30 mm maken het mogelijk de zipSCREEN in elke gevel te integreren. Een zipSCREEN wordt standaard door een Somfy motor aangedreven. Een draadloze motor met afstandbediening is een optie. Deze motoren zorgen ervoor dat nastellen overbodig is en de onderlijst bij elke hoogte volledig in de kast verdwijnt.

zip_kombi.jpg
De harmonie van de vorm: Met ronde Rolluiken en of Raffstore te combineren. Design hetzelfde maar verschillende functies
screen_farbfaecher.jpg
Met het zipSCREEN kunt u de zonnestraling tot 75% reduceren. Het screen verminderd opzienbarend de warmte in de kamer voor een aangenaam klimaat.