header_00.jpg

Zonwering


zonwering_00.jpg

Roma produceert zelf geen zonwering zoals knikarmschermen, markiezen en terraszonwering. Echter onze ruim 120  gespecialiseerde dealers in de Benelux leveren wel zonneschermen, markiezen en overige terraszonwering van diverse andere leveranciers.


Terraszonwering, Knikarmscherm

zonwering_01.jpg

Knikarmschermen, ook wel terrasschermen genoemd, zijn bij uitstek geschikt bij situaties waar men een vrije doorloophoogte nodig heeft. De knikarmschermen worden dan ook veel gebruikt bij een terras.

De maximale uitval leverbaar in een vrijhangende terraszonwering is 5 mtr. Hiervoor is een stevige muur nodig en dit systeem wordt meestal gebruikt in de horeca. We spreken hier over een terraszonwering met telescooparmen of over een schaararmscherm. De maximale breedte is uit één stuk 14 mtr. We spreken van: "uit één stuk" als het doek uit één stuk is. Dit systeem wordt dan opgebouwd uit 2 delen die in het midden gekoppeld worden.


zonwering_02.jpg

De maximale uitval van een terraszonwering, zodat deze nog plaatsbaar is, wordt niet alleen door de stevigheid van de muur bepaald, zodat montage mogelijk is, maar ook door de hoogte van de muur, zodat er voldoende verval is in het scherm. Dit verval is nodig zodat, mocht het regenen, het water naar het einde van het scherm loopt en zijdelings kan worden afgevoerd.


Uitvalschermen

zonwering_03.jpg

Uitvalschermen zijn ideaal voor plaatsen waar vrije doorloop niet noodzakelijk is. Vaak in vele verschillende kleuren te leveren zodat het esthetisch verantwoord is. Een uitvalscherm is eenvoudig maar zeer efficiënt.  Het weert  fel zonlicht en de temperatuur en lichtinval in uw kamer wordt door een uitvalscherm in belangrijke mate gereguleerd.

Daarbij komt dat uitvalschermen geschikt zijn voor elk raamtype. Uitvalschermen zijn vooral geschikt aan de voorzijde van uw woning en balkons, en kunnen ook geleverd worden met windvaste armen.


Markiezen

markiezen_00.jpg

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor markiezen als zonwering. Markiezen zijn uitermate geschikt voor bescherming tegen de zon en regen. Een ander pluspunt zijn de gesloten zijkanten die ook de invallende zon vanaf de zijkant weren. Daarnaast is een markies veelal niet duurder dan een goed oprolbaar uitvalscherm van dezelfde kwaliteit en afmeting.

Aluminium markiezen zijn minder onderhoudsgevoelig. Door gebruik van robuuste materialen en de fraai vormgegeven omkasting hebben de aluminium markiezen een uitstraling welke die van traditionele houten markiezen benadert.

De moderne markiezen kunnen zonder enig probleem buiten "overwinteren", want het veelal in hout of aluminium uitgevoerde frame, de houten of aluminium kap en het synthetische doek zijn volledig bestand tegen onze winters.

Markiezen vormen een opvallende blikvanger en zijn een sieraad voor de gevel. Mede door de grote verscheidenheid aan doekkleuren zijn er voor iedere locatie passende markiezen te vinden.

U heeft een bijna onbeperkte keuze uit effen kleuren en streepmotieven. Het weefsel is van  een duurzame, vochtbestendig, rot- en schimmelbestendig, luchtdoorlatend, vet- en vuilafstotend materiaal. Daarnaast zijn de doeken  UV-bestendig en bestand tegen diverse weersinvloeden.

Standaard model

Markies1.jpg


Pet model

Het petmodel is de markies waarbij de uitslag een vorm van een pet heeft. De markies heeft altijd een uitval welke groter is dan de werkhoogte. Dit model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. Een goed voorbeeld hiervan is als er een looppad of iets dergelijks voor uw raam langsloopt, boven (terras)deuren, etalageramen etc. Ook wanneer u uw vrije uitzicht wilt behouden is het petmodel uitermate geschikt.


Markies2.jpgKlap model

Het klapmodel is een ideaal model wat voornamelijk wordt toegepast op een terras. Dit omdat bij een klapmodel de onderlat verder van de gevel af komt.


Markies3.jpg