Voorzetrolluiken

Rolluiken zijn er in twee varianten. Bij nieuwbouw als inbouwrolluik uitvoering of als voorzetrolluik uitvoering. Voorzetrolluiken kunnen zowel bij nieuwbouw als op elk ander moment worden toegepast. Inbouwrolluiken zijn vooral mooi maar vereisen enorm veel kundigheid van een architect, bouwer en fabrikant om een perfect eindresultaat te verkrijgen.

 

Voorzetrolluiken worden voor het venster gemonteerd en dienen dus ook als element een te worden met de gevel. Dit kan door gebruik te maken van de 209 standaard Ralkleuren in de uitvoering glanzend, mat en structuur. Door de rolluikmontage voor het venster kunnen er geen warmte- of geluidsbruggen ontstaan.

 

Roma heeft twee kwaliteiten in de dikte van de kasten. De prijsgunstige rolgevormde uitvoering en de super dikke geëxtrudeerde uitvoering. Deze geëxtrudeerde uitvoering is perfect voor slaapkamers omdat het hinderlijke geluid van regen wordt gedempt door de extra dikke kastwand.

 

De geëxtrudeerde aluminium kasten en geleiders zijn van uitstekende kwaliteit. Gladde oppervlaktes en een hoogwaardige laklaag zorgen voor een lang aanhoudende glans en ze zijn daardoor makkelijk te onderhouden. De mat en structuur-uitvoeringen zijn minder beschadigingsgevoelig en kleurvaster. Dit is de nieuwe trend.

 

ROMA rolluiken met motor liepen al veel stiller dan collega rolluiken. Dit komt door de trillingvrije ophanging. Hiermee wordt 30 % van het normale motorgeluid gereduceerd.

 

De komst van de nieuwe Somfy RS 100 io motor maakt het verschil met de collega's nog veel groter. De RS 100 io motor produceert maar de helft van het geluid van een standaard Somfy motor. Bovendien heeft deze motor de mogelijkheid de handbediensnelheid in te stellen van 12 tot 17 omw./min. Deze staat bij ROMA standaard op 17 omwentelingen en ook een snelheid voor automatisch lopen via een tijdklok of een sturing van een Tahomabox via een scenario. Deze snelheid is in te stellen tussen 6 en 9 omw./min. Deze staat bij ROMA standaard op 6 omwentingen per minute. De motor heeft een slow start en stop en een soft-rem. De motor wordt geleverd met een wandzender, de Smoove RS 100 io, waarop een keuzeknop zit voor de discreetsnelheid.

 

Bij inbouwrolluiken spreken we over isolatiewaarden, de mogelijkheid om het rolluik goed te kunnen integreren en over vochtafvoer naar buiten. Als n.l. het rolluik geopend wordt en het regent dan zal er elke keer een hoeveelheid water of vocht naar binnen worden gebracht. Dit moet weer naar buiten worden gebracht anders gaat het stelkozijn en de afwerking rotten. Wij hebben de vakkennis en de producten in huis om zowel de architect als de bouwer perfect te ondersteunen en elke vraag te beantwoorden tijdens het plannen en realiseren van een perfecte klus.

Voorzetrolluik of opbouwrolluik?

De termen voorzetrolluik en opbouwrolluik worden vaak door elkaar gehaald. Wat de één een voorzetrolluik noemt, noemt de ander een opbouwrolluik. Wij begrijpen de verwarring en maken graag aan u duidelijk welke termen wij hanteren voor welke vorm van rolluik. Met opbouwrolluiken bedoelen sommigen een vorm van rolluiken die je met kast aan de buitenkant ziet. Echter houdt een opbouwrolluik in dat deze op het venster wordt gemonteerd wat wil zeggen dat dit een vorm van inbouwrolluiken is. Met een een voorzetrolluik bedoelen wij een rolluik aan de buitenkant van de gevel die u dus gemakkelijk kunt plaatsen zonder het in hoeven te bouwen.

Lees meerLees minder

Roma Kleurencollectie

Wat betreft kleur is Roma super sterk. Het rolgevormde rolluik is standaard leverbaar in 209 Ralkleuren mat voor de kast, geleiders en onderlijst. Wanneer u kiest voor geëxtrudeerde rolluiken dan heeft u de keuze uit 209 Ralkleuren in mat en structuur.

 

Met de Roma Kleurencollectie zijn er voor u 209 Ralkleur beschikbaar. Alle kleuren beschikbaar op rolluiken in mat en een belangrijk deel ook in zijdeglans. Geëxtrudeerde rolluiken zijn tevens ook standaard in structuur en tegen meerprijs in hochwetterfest. De structuurkleuren zijn erg gewild door hun edele uitstraling. Deze worden ook veel gebruikt in de kozijnwereld. De geleiderstoppen en dopjes t.b.v. geleiders, om het rolluik netjes af te werken, zijn in deze kleuren verkrijgbaar.

Lees meerLees minder

Veiligheidsrolluiken

Veiligheidspakket als werkzame bescherming tegen inbrekers.

ROMA maakt het inbrekers heel moeilijk. Het rolluiksysteem met het aluminiumpantser is zeer inbraakbestendig.

 

De tendens van daadwerkelijk geslaagde inbraken neemt af, maar de pogingen nemen toe. Inbrekers werken vaak onder tijdsdruk. Hierdoor kan een gesloten rolluik afschrikken. Een rolluik met veiligheidspakket verhoogd de veiligheid nog meer. Veel mensen denken dat inbraken alleen ‘s nachts plaatsvinden. Fout, 50% van de inbraken gebeurd op klaarlichte dag en meestal via de terrasdeuren in de tuin. Deze kunnen in de meeste gevallen met een schroevendraaier binnen 20 seconden geopend worden. Zodoende zou men als aanvulling op het veiligheidspakket een  bewegingsmelder (Tahoma) toe kunnen passen. Deze sluit het rolluik overdag wanneer iemand zich langere tijd bij het raam ophoudt.

 

Het ROMA-veiligheidspakket met versterkte onderlijst, de-montagebeveiliging in de geleiders en de optilbeveiliging zijn een onoverwinnelijke hindernis. U krijgt met het veiligheidspakket een goed getest systeem voor een uiterst attractieve prijs. Deze toepassing is mogelijk op alle ROMA rolluiksystemen van de .XP-serie geëxtrudeerd.

Lees meerLees minder
Vind een dealer

Tags Rolluiken Voorzetrolluiken Zonwering

Uw ROMA dealer in de buurt

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.

In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?

Direct contact met een ROMA dealer

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.
In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?