Buitenjaloezieën

Een buitenjaloezie is eigenlijk een combinatie van een rolluik en een screen. Met een buitenjaloezie kunt u namelijk een ruimte volledig afschermen van het zicht van buitenaf maar wel op een manier dat er nog steeds natuurlijk licht de ruimte in komt.

 

Buitenjaloezieën van Roma

Een buitenjaloezie werkt in principe hetzelfde als de alom bekende jaloezieën die vaak aan de binnenkant van de ramen geplaatst worden. Net als bij de producten aan de binnenkant kunt u met buitenjaloezieën heel mooi de lichtinval in huis regelen. Wilt u bijvoorbeeld wel naar buiten kunnen kijken maar geen direct licht binnen? Geen probleem, de lamellen kunnen in een positie gezet worden waardoor u dit bereikt. Wilt u (bijna) al het directe zonlicht en of de warmte tegenhouden in de hete zomerperiode? Ook hiervoor is een buitenjaloezie erg geschikt omdat deze de warmte tegenhoudt voordat deze het raam bereikt.

 

 

Roma buitenjaloezieën zijn er in 3 verschillende uitvoering:

 • De Gevel buitenjaloezieën:   
  • Standaard met U-geleider en afstandsteun of staaldraadgeleiding.
  • Vrijdragende uitvoering (speciaal voor glasviesgevels)
 • Raffstore, een buitenjaloezie in een rolluikkast.
 • Modulo:
  •  Modulo.S voor snelle inbouw in een bouwkundige koof.
  •  Modulo.P en XP voor zichtbare montage.
  •  Modulo Intego om in te stuken.

 

Wilt u buitenjaloezieën? Dan is de Raffstore of Modulo van Roma de ideale oplossing voor U.

Deze beide producten zijn volledig voor geassembleerd en geven 70% montagetijd besparing. Daarom is uw aankoopprijs meer kwaliteit en minder arbeid. Meer waar voor uw geld. De gevel buitenjaloezieën is een bouwpakket en wordt pas interessant vanaf 15 a 20 stuks voor projecten.

 

De Roma Raffstore kan net zo eenvoudig aan elke woning of gebouw zichtbaar worden gemonteerd als een rolluik of een screen. Deze nieuwe techniek staat het eenvoudig toe, optisch op een zeer aansprekende wijze, om beide bouwelementen te combineren. Rolluik (A) op de weerszijde en als inbraakbescherming alsmede Raffstore (B) op de zonzijde. Opbouwelementen van Roma getuigen van deugdelijkheid.

 

Roma Raffstores schermen de stralingswarmte bijzonder efficiënt af en kunnen altijd door de kantelbare lamellen de actuele lichtverhouding aanpassen.

 

Door het vrije zicht naar buiten en de mogelijkheid tot communicatie met de buitenwereld wordt een opgesloten gevoel weggenomen. Het is zo eenvoudig om van de zonwering te genieten en daarbij toch vrij zicht te hebben

 

Door de nieuwe, op platformtechnologie gebaseerde, Raffstore-systemen van de .XP-serie krijgen de bouwers moderne bouwelementen die door extra uitvoeringen multifunctioneel uitgerust zijn en bieden daardoor een duidelijke meerwaarde. De ook later inzetbare module met insectenhor of textiel screen zorgt voor een zinvolle productverbreding. U heeft ook geen extra buitenliggende montage-inrichtingen nodig. Alles is netjes in de kast ondergebracht en wordt in een tweede loopkamer achter het rolluiklamel geplaatst.

 

Roma kleuren- en kastenmogelijkheden

Smaak en kwaliteit gaan samen. De zichtbare delen van de opbouwelementen zijn in alle kleuren van de Roma Kleurencollectie leverbaar. Laat u inspireren door de meer dan 209 Ralkleuren en kies uw gewenste kleur. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom zijn de buitenjaloezieën er in verschillende smaken. Zo zijn de opbouwkasten er in 3 verschillende vormen: een ronde, afgeschuinde en vierkante kast. Gaat het om nieuwbouw of renovatie dan zijn er ook buitenjaloezieën te krijgen die volledig in te bouwen zijn zodat er een nog betere isolatiewaarde gegarandeerd kan worden

Aluminium Buitenjaloezieën

Bij moderne huizen is het de tendens om veel glas te gebruiken. Om het licht van de felle zon te breken en te verspreiden in de ruimte kunnen we gebruik maken van Alustore. De aluminium buitenjaloezieën van Roma zijn er in onvoorstelbaar veel mogelijkheden. De Roma Buitenjaloezieën zijn leverbaar met 9 verschillende soorten lamellen.
 
Eén type van deze lamellen is de DBL lamel ook wel “S-Lamel” genoemd. Deze gegolfde lamel zorgt er voor dat het licht gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Hierdoor is weinig toevoeging van kunstlicht nodig.
 

Vind je de DBL lamel niet modern qua vormgeving, dan hebben we in dezelfde prijsklasse de strakke ZL81 lamel. De brede lamel van 81 mm heeft een compacte opstapeling en dit resulteert weer in een kleinere stapelhoogte (kleinere kast). De geleider-nokken aan beide zijden houden de lamel stevig vast tussen de geleiders en maken het systeem degelijk. Voor iedereen een juiste vormgeving beschikbaar.

 

Een aantal van onze lamellen zijn standaard in de kleur Ral 9005 (zwart) en Ral 7039 (Quarzgrau) verkrijgbaar. De CDL is verkrijgbaar in drie geborstelde uitvoeringen.
 
De laatste nieuwe ontwikkeling is de CDL. Deze lamel is uniek op jaloezie-gebied. Het systeem is 100 % zichtdicht. Dit was tot voor kort alleen mogelijk met een bijna onbetaalbaar systeem. Dit systeem kent een meerprijs van 10 % en heeft ook nog een optilbeveiliging. Hiermee komt deze jaloezie we erg dicht bij een rolluik.

Lees meerLees minder

Bediening Buitenjaloezieën

Uiteraard zijn de buitenjaloezieën op verschillende manieren te bedienen. De traditionele schakelaar bestaat nog steeds maar wordt minder en minder geplaatst. Vooral omdat deze motor nooit meer rechtstreeks aangesloten kan worden op een domotica systeem zoals een Somfy Tahomabox. De standaard uitvoering is met een Somfy IO motor met een afstandsbediening en is geschikt voor de Tahomabox.

Lees meerLees minder
Interesse in Buitenjaloezieën?

Tags Buitenjaloezie Jaloezie Zonwering

Uw ROMA dealer in de buurt

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.

In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?

Direct contact met een ROMA dealer

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.
In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?