Screens

Een screen is een vlakhangend zonweringsysteem met een zonnescherm dat strak voor uw raam naar beneden gaat. Hierdoor blijft de ruimte voor het raam vrij en wordt de zon vanuit elke hoek (winter en zomer) tegengehouden voordat hij bij het raam is. Zo houdt u in de zomer uw woning altijd op een aangename temperatuur. Screen zonwering is naast het weren van de zon een mooi systeem om uw ramen en deuren te beschermen.


Voor de bediening van de screens zijn er verschillende opties, is er geen stroompunt aanwezig dan kunt u kiezen voor bediening op zonne-energie of een slingerstang binnen. Is er wel een stroompunt aanwezig dan kunt u kiezen voor bediening met een schakelaar of afstandsbediening. Overweegt u screens om uw huis energiezuiniger te maken? Dan kunt u het beste kiezen voor screens met afstandsbediening en slimme sensoren. Deze sensoren kunnen er bijvoorbeeld automatisch voor zorgen dat de screens sluiten wanneer de zon begint te schijnen of wanneer de temperatuur boven een vooraf ingestelde grens komt.

 

Verschillende types screens

Er zijn twee verschillende types screens. De traditionele rollscreen en de zipscreen of ook windvaste screen genoemd. De rollscreen is de meest simpele en dus ook de goedkoopste optie. Wilt u handbediening of hangt de screen op een volledig windstille plek? Dan is de rollscreen een goede optie voor u! Zoekt u wat meer gebruiksgemak of  gaat het om een plek waar het kan waaien dan is een Zipscreen van Roma de beste optie. Bij een zipscreen zit het doek links en rechts vast in de geleiders en kan daarom tot windkracht 12 aan.

Screens op zonne-energie

Somfy en Elero hebben het mogelijk gemaakt om onze screens te bedienen met zonne-energie. Ideaal want daardoor hoeft er geen stroomdraad binnen aangesloten te worden en gebruikt uw screen alleen maar groene energie. Helaas zijn er ook wat nadelen voor screens op zonne-energie, zo moeten ze natuurlijk wel in de zon hangen om zo genoeg energie op te kunnen wekken. Aan de noordkant van een woning kunnen dan ook geen screen op zonne-energie geplaatst worden. Elero heeft een losse solar-unit die niet per se naast of op de screen geplaatst hoeft te worden maar kan ook op een plek geplaatst worden waar wel genoeg zon schijnt.

Lees meerLees minder

Verschillende doeken screens

Screendoek is er in vele verschillende maten vormen en kleuren. Maar ook functioneel zijn er verschillen in screendoeken. Wij bieden screendoeken met openingsfactor 0%, 1%, 5% en 10%. Hoe lager de openingsfactor hoe minder reflecties van licht er zijn. Is er bijvoorbeeld een ruimte waar tv gekeken wordt of met andere beeldschermen gewerkt wordt? Dan kunt u beter kiezen voor een lage openingsfactor. Wilt u zo goed mogelijk naar buiten kijken maar toch warmte weren?In dat geval kiest u voor een hogere openingsfactor. De kleuren van het standaard rollSCREEN.2 en het zipSCREEN zijn standaard  verkrijgbaar in 209 Ralkleuren in mat en structuur uitvoering. Het doek kan worden uitgevoerd in de types Sergé, Soltis of VEOzip. Overige doektypes op aanvraag eventueel mogelijk. 

Lees meerLees minder

Mogelijkheden

Met de rondeonderlijst wordt de Pento of Rondo kast 100 aan de onderzijde afgesloten wanneer deze opgerold is. Het screen kan tot 3,0 Mtr. breed en 3,0 Mtr. hoog geproduceerd worden. Dit screen is prijstechnisch zeer interessant!

 

Naast het standaard screen heeft Roma ook een windvast screen in het programma. Het zipSCREEN.2 is het enige windvaste screen waarbij de onderlijst grotendeels verdwijnt in de kast. De geleider is maar 33 mm. breed en daarom ook  zeer geschikt voor de projectwereld.

Lees meerLees minder
Wil je Screens? Vind een dealer.

Tags Screens Vlakhangend Zonwering

Uw ROMA dealer in de buurt

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.

In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?

Direct contact met een ROMA dealer

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.
In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?